data - Contestatia unei sanctiuni avertisment scris
Avertismentul scris este cea mai usoara sanctiune disciplinara pe care angajatorul o poate aplica salariatului care a savarsit o abatere disciplinara. Potrivit art. 263 din Codul muncii, abaterea disciplinara este o fapta in legatura cu munca si care consta intr-o actiune sau inactiune savarsita cu vinovatie de catre salariat, prin care acesta a incalcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil, ordinele si dispozitiile legale ale conducatorilor ierarhici.

Avertismentul scris are un caracter preponderaent moral, de atentionare. Practic, prin intermediul comunicarii scrise adresate salariatului, angajatorul ii atrage atentia acestuia din urma asupra faptei savarsite aratandu-i totodata ca savarsirea in viitor a altor fapte va atrage sanctiuni mult mai grave, inclusiv desfacerea contractului individual de munca.

Puteti contesta decizia de sanctionare in termen de 30 de zile de la data comunicarii (Tribunalul de la domiciliul dvs. competent sa judece cauza). Instanta poate anula sanctiunea dispusa de angajator daca va constata ca aceasta este neintemeiata sau a fost dispusa fara respectarea conditiilor procedurale impuse de lege.

Sursa: legislatiamuncii.ro

Adauga la favorite sau la principalele retele de socializare :

Alte articole din categoria utile care s-ar putea sa te intereseze :
data Perioada in care salariatul se afla in concediu fara plata pentru studii constituie vechime in munca
data Normele de munca
data Certificatul medical
data Plata comisioanelor catre ITM
data Concedierea disciplinara
data Pensia militara si cumulul de functii
data Plata salariului in moneda nationala
data Beneficiarii concediului si indemnizatiei de boala
data Informarea candidatului cu privire la elementele contractului de munca